PRIVACYSTATEMENT PRAKTIJK PANNEVIS (PRAKTIJKHOUDER C.H. Pannevis)

Praktijk Pannevis gevestigd te Amsterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder
nummer 56469985, hecht belang aan de bescherming van persoonsgegevens. Dit privacystatement
legt uit hoe Praktijk Pannevis met informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke
persoon omgaat, zoals bedoeld in de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

1. Toepassing
Dit privacystatement is van toepassing op de volgende categorieën natuurlijke personen van wie
Praktijk Pannevis persoonsgegevens verwerkt:
a. (potentiële) patiënten;
b. bezoekers aan de praktijk van Praktijk Pannevis;
c. bezoekers van de website www.praktijkpannevis.nl ;
d. deelnemers aan bijeenkomsten van Praktijk Pannevis;
e. sollicitanten;
f. alle overige personen die met Praktijk Pannevis contact opnemen of van wie Praktijk Pannevis
persoonsgegevens verwerkt, met uitzondering van haar medewerkers.

2. Verwerking van persoonsgegevens
Praktijk Pannevis verwerkt persoonsgegevens die:
a. een betrokkene zelf persoonlijk (tijdens een bespreking of consult), telefonisch, of digitaal (via email
of webformulieren op de website) heeft verstrekt, zoals contactgegevens of andere
persoonsgegevens;
b. met toestemming van de betrokkene worden opgevraagd bij andere hulpverleners of verwijzers;
c. tijdens een bezoek van een betrokkene aan de website van Praktijk Pannevis zijn gegenereerd,
zoals het IP-adres, het surfgedrag op de website (zoals gegevens over het eerste bezoek, vorige
bezoek en huidige bezoek, de bekeken pagina’s en de wijze waarop door de website wordt
genavigeerd) en op welke onderdelen daarvan de betrokkene klikt;
d. bij het met toestemming van betrokkene maken van video opnamen tijdens een zitting of
supervisie. De opnamen worden, tenzij anders overeengekomen met de betrokkenen, na
uiterlijk 2 maanden verwijderd.
e. bij het met toestemming van betrokkenen gebruik maken van e- health modules.
f. Bij het digitaal invullen van vragenlijsten t.b.v. de intake, de behandeling en bij afsluiing van de
behandeling.

3. Doeleinden verwerking
Praktijk Pannevis verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:
a. het uitvoeren van een geneeskundige behandelovereenkomst en de declaratie voor verrichte
werkzaamheden;
b. het onderhouden van contact, door uitnodigingen voor consulten/bijeenkomsten en informatie
waar een betrokkene zelf om heeft gevraagd;
c. het verbeteren van de praktijkwebsite www.praktijkpannevis.nl ;
d. het bijhouden van gebruikersstatistieken. Gebruikersstatistieken van de website voorzien in
informatie over de aantallen bezoekers, de duur van het bezoek, welke delen van de website
worden bekeken en het klikgedrag. Het gaat om generieke rapportages, die niet herleidbaar zijn
tot individuele bezoekers;
e. het beschermen van vertrouwelijke gegevens.

4. Rechtsgrond
Praktijk Pannevis verwerkt persoonsgegevens op basis van één van de volgende rechtsgronden:
a. toestemming van de betrokkene. Deze toestemming kan altijd weer worden ingetrokken, zonder
dat dit afbreuk doet aan de rechtmatigheid van de verwerking op basis van de toestemming vóór
de intrekking;
b. uitvoering van -of met het oog op- het sluiten van een geneeskundige behandelovereenkomst,
waaronder ook het declareren aan derden, zoals de zorgverzekeringsmaatschappij e.d.;
c. een wettelijke verplichting, zoals bijvoorbeeld de verplichting om een medisch dossier bij te
houden of het BSN te registreren;
d. een gerechtvaardigd belang, zoals het gebruik van contactgegevens voor het uitnodigen voor een
bijeenkomst.

5. Verwerkers
Praktijk Pannevis kan voor het verwerken van persoonsgegevens dienstverleners (verwerkers)
inschakelen die uitsluitend volgens instructies van Praktijk Pannevis persoonsgegevens verwerken.
Praktijk Pannevis sluit met verwerkers een verwerkersovereenkomst die voldoet aan de eisen die de
Algemene verordening gegevensbescherming (Avg) daaraan stelt.

6. Persoonsgegevens delen met derden
Praktijk Pannevis deelt persoonsgegevens met derden, als dat in het kader van de behandeling
(bijvoorbeeld een verwijzing) is aangewezen of voor het voldoen aan een wettelijke verplichting
nodig is. Praktijk Pannevis deelt geen persoonsgegevens met derden voor commerciële doeleinden,
tenzij bijeenkomsten samen met een andere organisatie worden georganiseerd. In dat geval worden
uitsluitend noodzakelijke contactgegevens gedeeld.

7. Doorgifte buiten de EER
Praktijk Pannevis geeft in beginsel geen persoonsgegevens door aan landen buiten de Europese
Economische Ruimte (EER). Indien dit toch noodzakelijk mocht zijn, draagt Praktijk Pannevis ervoor
zorg dat de doorgifte alleen plaatsvindt als de Europese Commissie heeft aangegeven dat het
betreffende land een passend beschermingsniveau biedt of als sprake is van passende waarborgen in
de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming (Avg).

8. Bewaren van gegevens
Praktijk Pannevis bewaart persoonsgegevens niet langer dan nodig is. Praktijk Pannevis hanteert in
beginsel de volgende bewaartermijnen:
a. medische gegevens: ten minste 15 jaar na het einde van de behandelovereenkomst;
b. (financieel-)administratieve gegevens: 7 jaar na vastlegging van de gegevens;
c. gegevens van medewerkers en zzp’ers, anders dan (financieel-)administratieve gegevens: 5
jaar na uitdiensttreding respectievelijk na het einde van de overeenkomst van opdracht;
d. gegevens van sollicitanten: 6 maanden na afronding van de sollicitatieprocedure;
e. bezoekers van de website: 5 jaar na het laatste bezoek aan de website, tenzij eerder bezwaar
wordt gemaakt in welk geval tot vernietiging zal worden overgegaan.

9. Wijzigingen privacystatement
Praktijk Pannevis kan dit privacystatement altijd wijzigen. Een actuele versie van het
privacystatement wordt op de website van Praktijk Pannevis gepubliceerd. Het is verstandig dit
privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat u bekend bent met eventuele wijzigingen.

10. Rechten, vragen en klachten
U hebt het recht Praktijk Pannevis te verzoeken persoonsgegevens in te zien, te rectificeren, te
verwijderen, over te dragen, de verwerking te beperken en tegen de verwerking bezwaar te maken.
Hierover kunt u contact opnemen met Praktijk Pannevis door een e-mailbericht te sturen naar
info@praktijkpannevis.nl Ook bij vragen of klachten over de wijze waarop Praktijk Pannevis
persoonsgegevens verwerkt, kunt u contact opnemen met Praktijk Pannevis door een e-mailbericht
te sturen naar info@praktijkpannevis.nl .Een klacht trachten wij naar tevredenheid op te lossen.
Mocht dat niet lukken, dan kunt u zich wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

BIG registraties

Psychotherapeut:
89052582716
Klinisch psycholoog:
69052582725

Lidmaatschap beroepsverenigingen

LVVP: lid
VKJP: lid specialist en supervisor
DAIMH: Infant Mental Health specialist
NPaV: aspirant lid
NVPP: lid
NVP: lid

Praktijk Pannevis

Van Tuyll van Serooskerkenplein 1
1076 LX Amsterdam
Telefoon: 06-38248028
info@praktijkpannevis.nl

Privacybeleid

Kwaliteitsstatuut